Jezus zoeken

We leven in een snelle maatschappij waarin iedereen een oordeel heeft over de ander en zichzelf. Je bent wat je hebt of wat anderen van je zeggen. We zijn nooit tevreden. De ander heeft altijd een mooiere auto, een betere baan of een knappere partner. We blijven ons geluk maar zoeken in anders, meer en beter. Toch worden onze verlangens niet vervuld. Veel mensen zijn op zoek  naar dingen om hun leegte te vullen. Alcohol, drugs, gokken, vrouwen of heel hard werken. Deze dingen kunnen geen van allen de leegte in je hart vullen.

Misschien herken je dit wel. Ben je ook op zoek naar rust en tevredenheid, maar kun je het nergens vinden. Hoe meer je je best doet, hoe meer je je realiseert dat de leegte blijft. Voor jou is er goed nieuws! Er is cropped-cropped-sun-304632_180.pngiemand die niet kan wachten om je leegte te vullen. Je honger naar groter en meer te stillen. Zijn naam is Jezus en hij wil je graag leren kennen. Nou ja … Hij kent je eigenlijk al en wil graag dat jij Hem ook leert kennen.

God heeft in ons allemaal het verlangen gelegd om Hem te zoeken. In Psalm 27 vers 8 zegt David “Mijn hart zegt U na: zoek mijn nabijheid!” Voor ieder mens is het dus volstrekt normaal dat hij op zoek is naar Jezus. In de Bijbel belooft God dat je Hem zult vinden als je naar Hem op zoek gaat (Mat. 7:7, Jes. 55:6 en Joël 2:12, 13).

Maar ja, Jezus zoeken waar doe je dat? Toen de wijzen uit het oosten en de herders de geboren koning zochten konden ze Hem vinden bij Jozef en Maria. Toen Jozef en Maria Jezus op een dag kwijt waren en zich zorgen maakten vonden ze hem ‘in het huis van Zijn Vader’. Maar waar moeten wij Jezus vinden? Hij zal zich laten vinden. Dat belooft Hij in de Bijbel. Daar mag je dus zeker van zijn. Zoals een vader zich ook altijd laat vinden als hij verstoppertje speelt met zijn kind, zo zal Jezus zich ook laten vinden.

Het mooiste is dat Hij vaak recht voor je neus staat. Zonder dat je het ziet. We moeten Jezus namelijk leren zien. Zijn stem leren verstaan. Jezus laat zich op verschillende manieren kennen. Vooral via de Bijbel en gebed. In Openbaring 3 vers 20 zegt Jezus: “ik sta voor de deur en klop aan”. Je hoeft alleen maar open te doen en dan zal Hij binnenkomen. Jezus belooft dan altijd bij je te zijn. Als je Hem hoort kloppen doe dan open. Je hoeft echt niet eerst je rommel op te ruimen. Je leven op orde te maken. Jezus weet al lang wat voor puinhoop je huis is. Als Hij binnenkomt zal Hij je omhelzen, je vertellen hoeveel Hij van je houdt en daarna alle rommel in je huis opruimen. De leegte in je hart is bestemd om te worden gevuld door Jezus. Daarvoor staat hij op je deur te kloppen. Doe je open?

Gebed om je te helpen de deur voor Jezus open te doen:

Here Jezus naar U ben ik op zoek
Ik heb er genoeg van om maar voor mezelf te leven
Te zoeken naar bevrediging die de wereld mij aanbiedt
Ik wil Uw vrede ontvangen
Dank U wel dat ik mag weten dat U dichtbij bent
Ook al hoor ik U misschien niet kloppen
Ik weet dat U daar bent
Ik zal mijn deur voor U opendoen
U weet wat voor troep het achter mijn voordeur is
Dank u wel dat U het voor mij wilt opruimen
Vul mijn hart met Uw geest
Ik geef mij over aan U Heer
AMEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Last Tweets

  • RT : Dit noem ik nou een TOP c.v. Wie heeft er een baan voor deze topper? ,
  • RT : “Repentance is like antiseptic. You pour antiseptic onto a wound and, at first, it stings. Then it heals.”,
  • RT : So what do we do now? The same thing we do every day: love everybody. Love extravagantly. Love unconditionally. Love is a do-word.,
  • RT : Zeg, als jullie nu 's stoppen in Zwolle, dan gaan we lekker fietsen. Het is heerlijk buiten. Ik ken mooie weggetjes. ,
  • RT : 'Het duister kan het duister niet verjagen, dat kan alleen het licht. Haat kan haat niet verjagen, dat kan alleen liefde' - ML King ,

Laatsts blog